10 tips til nordisk stil

Nordisk indretningsstil

Nr. 1: Hold din indretning stilren og organiseret

Hvis jeg siger Ludwig Mies van der Rohe, så ved det fleste nok ikke hvem det er. Dog er det ham som er kendt for citatet “Less is more”, som alle kender. Et citat der bare fuldkommen beskriver nordisk stil. Det skal være stilrent og enkelt. For meget rod og uorden skaber ikke et komplet overblik over din bolig.

Med enkeltheden som fællesnævneren i din indretning skaber du en ro og et overblik i dit hjem, som det er rart at komme hjem til.

Nr. 2: Inddrag de lyse elementer

Jeg elsker de lyse elementer. De fremmer overskud og energi og giver dit hjem en let fornemmelse. Især når vi er i de sene efterårsmåneder og igennem hele vinteren, har jeg brug for den lette stemning. De lyse elementer giver også en flot kontrast til de mørke møbler, som du måtte have i hjemmet. 

Vælg de lyse gardiner frem for de mørkegrå, eller miks de mørke gardiner med helt lyse undergardiner. Gå gerne i den kreative tænkeboks og se hvordan kontraster kan hjælpe dig, så farver bliver brugt på en optimal og hensigtsmæssig facon. Dette giver nemlig kant og personlighed!

MOUD Home Cloud spejl - organisk form

Nr. 3: Husk kontraster

Det kan være fristende at holde sit hjem tone i tone, men gør du det, kan dit hjem meget nemt komme til at fremstå lidt udtryksløst. Kontraster er bare så essentielt at have med i sin indretning. Du kan skabe kontrast på mange måder. Mit bedste råd her er at prøve dig frem. Begynd roligt med enkelte ting, som en smuk kommode i lyst egetræ og hav en farvet bordlampe ovenpå. Er dit spisebord mørkt, kan du have en flot lys vase vase ovenpå.

Modsætninger mødes og giver dit rum et helhedsudtryk. Kontrasten behøver nødvendigvis ikke at være dominerende. Du kan nå langt med små detaljer.

MOUD Home oak skammel i egetræ og messing

Nr. 4: Luk naturen ind

Naturlige materialer som træ, jute, hør, grønne planter osv. er blandt de ting som vil fortsætte deres tilstedeværelse i de danske hjem, og som er essentielt for den nordiske stil.

Så hvis du ikke har disse elementer i dit hjem, så er det bare med at få fat i dem. Bor du i midten af storbyen, kan det være en lidt længere tur at komme ud i naturen, men savnet kan mindskes en smule ved at lukke naturen ind i dit hjem. Hvilke møbler og boligtilbehør skal så være i de naturlige farver? Godt spørgsmål. Møbler i massiv egetræ er blevet et kæmpe hit, og det gælder i indretningen af alle husets rum. Det bringer bare varme og liv, så være ikke bange for at få naturen ind i hele dit hjem.

MOUD Home OAK egetræs knagerække i 100 cm, med 8 messing knager

Nr. 5: Kvalitetsmøbler giver dig en lang holdbarhed

Mit femte tip er at have fokus på kvaliteten, når du køber dine designmøbler og andet interiør. Dine møbler skal holde til hverdagens brug. I mange år. Undgå at skifte dine ting ud så ofte, hellere investere i noget, som både ser super smukt ud og holder til hverdagens brug.

I vores kollektioner har vi ekstraordinær høj fokus på tidløse designs og høj kvalitet. Giver kvaliteten og designet dig mulighed for mange anvendelsesmuligheder, eller skal det bruges på en bestemt måde? Jeg har selv en forkærlighed for, at mit interiør skal kunne bruges og placeres på mange måder. 

Nr. 6: Organiske former

Organiske former er igennem de sidste år blevet utroligt populære og med god grund. De bløde, svungne linier er med til at bryde de mange lige linier der naturligt er i boligen. Når de lige linier brydes skabes en kontrast og dynamik, som løfter din indretning.

 

MOUD Home Cloud spejl - 60x60 cm

Nr. 7: Planter..!!!

Det er lidt ironisk at ligesom planter vokser sig større, så er mængden af planter i de danske hjem nærmest ekspotentielt voksende. Så ja selvfølgelig skal du da fortsætte med skaffe dig flere planter til din indretning  

Med nærmest en regnskov af planter, kræver det en særlig indsats for at holde de grønne planter i live. Derudover gør det dine rum livlige og der er plads til at være kreativ. Hæng dem fra loftet, hav en række planter stående på en væghylde, stil en på dit spisebord, hav en på dit skrivebord… ja overalt. 

Til en flot plante hører selvfølgelig også flotte krukker og potter til. Brug terracotta til at skabe det naturlige, nordiske look i dit hjem. Miks forskellige planter og potter sammen, for at skabe et uhøjtidligt nordisk udtryk. 

Nr. 8: Boheme & Spiritualitet

Fremhæv en ægte boheme og spirituel atmosfære i en nordisk indretning. Vi har i disse online tider mere end nogensinde brug for fordybelse og ro i tilværelsen, og vi søger derfor mere og mere efter det spirituelle, også i indretningen, hvilket giver den skønneste boheme stemning.

Nr. 9: Skab orden og hav kun de nødvendige ting fremme

En slags forlængelse fra mit første tip. Grib kontrollen i dit hjem og vis det fra sin bedste side. Vælg en kommode med en masse skuffer og låger, og

Oak væghylde

gem overflødige ting væk. Du har måske en favoritbog og andre pyntegenstande, som skal have opmærksomheden. Derfor skal du netop kun vælge få genstande, frem for mange, så der ikke bliver skabt forvirring. 

Måske har du nogle ting, som er utrolig pæne, men ikke nødvendigvis skal have alt opmærksomhed. Et stort skab med glaslåge ville være oplagt her. Så kan du ‘gemme’ dine ting der, hvor de kan vises uden at stjæle for meget opmærksomhed. Måske netop derfor, vitrineskabe er så utroligt populære i den nordiske indretningsstil.

Nr. 10: Husk de rigtige farver

I den nordiske indretning har farver selvfølgelig en altafgørende betydning. I det nordiske hjem finder du de lyse og brændte farver som de mest dominerende. Hav dine væg til at være hvide, lysegrå eller eventuel beigefarvet. De lyse farver får dit hjem til at fremstå rent, enkelt og afslappet.

I tip 3 snakkede jeg om kontraster, hvilket gør sig gældende igen her. Med mørke eller stærke farver kan du skabe fokuspunkter i dit hjem, når væggene er lyse. Her kan du have pyntegenstande i en kontrastfarve, så den tager opmærksomheden i indretningen. Det giver en helhedseffekt og skaber kant og personlighed. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *