Hvorfor klistrer badeforhæng?

Badeforhæng der ikke klæber

Vi har vist alle prøvet det, badeforhænget, der kommer snigende tættere og tættere på indtil det til sidst klistrer koldt på kroppen. Men hvorfor klistrer badeforhæng?

Der er flere teorier om, hvorfor badeforhænget bevæger sig ind i brusenichen. Jeg vil her gennemgå 2 af dem.

1: Når du tænder for det varme vand i brusenichen, vil luften i brusenichen blive varmet op. Varm luft er lettere end kold luft, og den varme luft vil derfor søge opad, og det skaber et undertryk i kabinen, som trækker bruseforhænget indad.

2: Vandet fra bruseren overfører energi til luften i brusenichen. Dette får luften til at rotere, nærmest som en orkan i lille skala. I orkanens centrum opstår der et lavtryk, og det er dette lavtryk, som trækker bruseforhænget ind i kabinen.

Badeforhæng der ikke klæber

 

Jeg har selv kæmpet med at holde bruseforhænget væk fra kroppen om morgenen. Jeg har forsøgt med tunge shampooflasker, flyttet bruseforhænget højere op hvilket blot resulterede i vand ud over gulvet og koldere bade. Intet hjalp – det var vi nødt til at finde en løsning på. Jeg undersøgte årsagen til de klæbende bruseforhæng, og begge teorier går på undertryk i kabinen.

Almindelige bruseforhæng har en meget lav vægt, og vil derfor nemt blive trukket ind mod kroppen når der opstår undertryk. Dvs. der skal tyngde i forhænget. Bly i kanten er ikke en løsning, som vi bryder os om, da bly er giftigt og har en negativ indflydelse på miljøet. Derfor var løsningen at finde et kraftigt materiale med en god tyngde.

Udover at løse udfordringen med klistrende forhæng, så skal badeforhænget også tilføre badeværelset et æstetisk, smukt udtryk. Badeværelset skal være et sted du kobler af, og lader op. Derfor valgte vi en smuk vaflet jaquard vævning, som netop også er med til at give forhænget den nødvendige tyngde.

MOUD Home waffle badeforhæng i beige 180x200 cm og 180x220 cm

Badeforhæng 180×200 cm

Waffle badeforhæng passer perfekt ind i den afdæmpede, nordiske stil med afstemte farver og et afslappet med elegant udtryk. Den første serie vi fik produceret, er i målene 180×200 cm. Det passer fint selvom din brusheniche måske kun måler 80 cm i bredden, så vil forhænget blot bølge mere.

Badeforhæng med ekstra længde

Vi begyndte dog hurtigt at få forespørgsler på bruseforhæng med ekstra længde, da mange nybyggede huse har højt til loftet. Dermed udvidede vi sortimentet med badeforhæng i 180×220 cm.

Hvilken længde du skal vælge afhænger af din loftshøjde på badeværelset. Er din loftshøjde under 250 cm, vil jeg anbefale forhænget der måler 180×200 cm.

MOUD Home waffle badeforhæng i khaki i 180x200 og 180x220 cm
MOUD Home waffle badeforhæng army grøn i 180x200 og 180x220 cm

Grøn badeforhæng

Vi har udviklet waffle badeforhængene i 6 smukke nuancer, beige, army grøn, khaki, grå, sort og mørkeblå, så der vil helt sikkert være et forhæng, som passer til dit badeværelse.

Du har mulighed for at se badeforhæng i alle de flotte farver her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *